Competitie

Competitie spelen wordt door veel tennissers als hoogtepunt van het tennisseizoen beschouwd. Samen met je team de baan op biedt veel gezelligheid, en je kunt jezelf ook nog eens ontwikkelen als speler door de wedstrijden die je speelt. Het is niet voor niets dat tennissers die competitie spelen langer lid blijven van de tennisvereniging.

Nederland heeft een van de grootste centraal georganiseerde tenniscompetities ter wereld. Spelen in teamverband zorgt voor een extra dimensie aan de sport, waardoor elk jaar weer zo’n 200.000 mensen de baan op gaan tijdens de competitie.

De KNLTB heeft een zeer divers competitieaanbod. Er wordt gespeeld op regionaal en landelijk niveau op iedere dag van de week, voor elke leeftijd, voor zowel beginnende spelers als voor topspelers en voor iedereen daar tussenin. Voor iedere tennisser is er een competitievorm die past bij jouw behoeftes en wensen.

Competitie TV De Ronde Vener

Inschrijven voor de voorjaarscompetitie 2018 kan tot uiterlijk: 19 november 2017.

Klik hier voor het inschrijfformulier

Bij vragen kan contact worden opgenomen met de competitieleider (vcl@tvdrv.nlRichard Compaan (06-25122876) of Mariska Groeneveld (06-30398457).

Introductieavond competitie
Voor nieuwe competitieteams / spelers zal de TEC voor aanvang van de competitie een introductieavond organiseren waarin de regels en gebruiken rondom het spelen van competitie worden toegelicht.

Inschrijven als team of individueel
Inschrijven als team heeft de voorkeur, maar individueel inschrijven kan ook. De TEC zal dan proberen, in overleg met het betreffende team, je in een team in te delen. Mocht dit niet lukken dan wordt je op de reservelijst geplaatst.

Via het formulier kan je je ook opgeven als reservespeler.

De TEC zal zoveel als mogelijk rekening houden met de wensen, maar behoudt zich het recht voor eventuele wijzigingen door te voeren.

Aantal teams per speeldag
Voor elke speeldag is er een maximaal aantal teams dat kan worden ingedeeld. We hebben ons hierbij te houden aan de reglementen van de KNLTB.
Mochten er meer teams inschrijven dan toegestaan, dan gaan de volgende stappen in werking:
 • Eerst wordt er gevraagd of een team vrijwillig naar een andere dag(deel) wilt (mits voldoende ruimte).
 • Als hierna nog te veel teams zijn, wordt er geloot.
 • De uitgelote teams krijgen alsnog de mogelijkheid om naar een andere dag(deel) te gaan (mits voldoende ruimte).
 De volgende voorwaarden zijn hierbij van toepassing:
 • Wij hanteren strikt de sluitingsdatum van inschrijving.
 • Je kunt je maar voor 1 team inschrijven. Je mag wel reserve staan bij een ander team (dat reeds uit minimaal 4 vaste spelers bestaat).
 • Deelname in een tweede team (als vaste speler) wordt alleen toegestaan als hier voldoende ruimte voor is.
Loting
Alle teams worden gelijkgesteld bij loting met de volgende uitzonderingen:
 • Jeugdteams zijn vrijgesteld van loting.
 • Teams die kampioen zijn geworden en promoveren zijn vrijgesteld van loting (mits hetzelfde team).
 • Als je bent uitgeloot of (evt. vrijwillig) voor een ander dag(deel) hebt gekozen, ben je vrij van loting voor de komende 2 jaar (mits hetzelfde team). Voorjaars- en najaarscompetitie staan los van elkaar (behalve het eerste jaar). Dus als je bent uitgeloot in het voorjaar, ben je vrijgesteld van loting in het najaar en 2 jaar in het voorjaar. Als je in het najaar wordt uitgeloot, ben je vrijgesteld van loting in het voorjaar en 2 jaar in het najaar.
 • Een team wordt als ‘het zelfde team’ beschouwd wanneer het team uit minimaal 3 dezelfde vaste spelers als vorig jaar bestaat, in dezelfde competitiesoort.
 • De loting wordt openbaar in het clubhuis gehouden.
 • De VCL beslist, het bestuur beslist in onvoorziene situaties.

Competitiebijdrage
Afhankelijk van de competitie soort bedraagt de competitiebijdrage 80 euro of 110 euro per team (onder voorbehoud), afhankelijk van het benodigde aantal ballen. De teams mogen de gebruikte ballen houden.

Verantwoordelijkheden teams

Na inschrijving van het team, is het team zelf verantwoordelijk voor het vinden van invallers. Eventuele boetes voor terugtrekken van een team en/of opgelopen boetes tijdens de competitie zijn voor rekening van het desbetreffende team.

Let op: uitslagen moeten binnen 24 uur worden ingevoerd. Bij te laat invoeren kan de KNLTB een boete opleggen.

Inhalen

Voor het inhalen van uitgevallen competitiewedstrijden zijn door de KNLTB inhaaldagen ingepland. Een uitgevallen wedstrijd moet op of voor de eerstvolgende beschikbare inhaaldag gespeeld worden. Wij raden aan om in principe de vaste inhaaldagen te gebruiken. Als dit niet kan mag er (in overleg met de VCL) doordeweeks worden ingehaald, maar worden er geen baanrechten verleend. Dat betekent dat je gewoon kan worden afgehangen. Maandag- en dinsdagavond zijn uitgesloten wegens de vele vrijspelers op deze avonden.

Laat altijd aan de VCL weten op welke dag er ingehaald wordt. Als er meerdere verregende dagen zijn geweest, zal niet iedereen op de eerst volgende inhaaldag kunnen spelen i.v.m. de baanbezetting.

Competitievormen
Bekijk hier het overzicht van competitievormen die worden aangeboden door de KNLTB, incl. toelichting en voorwaarden:
competitieaanbod-landelijk-voorjaar-2017
competitieaanbod-utrecht-voorjaar-2017
Aanbod Najaar 2017 regio Midden

Sinds 2017 worden nieuwe competitievormen aangeboden. Lees meer over de Competitie Nieuwe Stijl:
8&9 competitie
Zomeravond competitie

In 2018 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd: competitie wijzigingen 2018

Competitiedata
speeldata-voorjaarscompetitie-2018

speeldata-najaarscompetitie-2017
Zomeravond competitie: woensdag 16, 23 en 30 mei, 6, 13, 20 en 27 juni 2018

Meer info

Meer informatie op de site van de KNLTB:
Informatie voorjaarscompetitie
Informatie najaarscompetitie

Designed for Free Scratch Card Games in Collaboration with Cheltenham Gold Cup