Rolstoeltennis

Onze vereniging vervult een regio functie bij de invulling van het rolstoeltennis in De Ronde Venen en omstreken. Het rolstoeltennis raakt steeds meer ge├»ntegreerd binnen de vereniging, de banen zijn toegankelijk gemaakt voor rolstoelers en inmiddels zijn er een aantal enthousiaste rolstoelers lid geworden. 

De rolstoelers kunnen uiteraard ook deelnemen aan de evenementen die regelmatig worden georganiseerd.

Voor wie?

Rolstoeltennis is voor mensen, met een (permanente) lichamelijke beperking die voor het beoefenen van sport afhankelijk zijn van een rolstoel. Deelname aan rolstoeltennis is mogelijk voor zowel jongens als meisjes en dames als heren, in de leeftijd van 8 tot 80 jaar.

Les?

Tennistrainer Ruud van der Helm is bevoegd om les te kunnen geven aan rolstoelers. Via de tennisschool kunnen lessen worden aangevraagd. 

Materiaal?

Rolstoeltennis kan nauwelijks worden gespeeld in de rolstoel waarin iemand zich dagelijks beweegt. Een tennisser moet snel kunnen wenden en keren; daarom is een sportrolstoel noodzakelijk. Daarnaast is een tennisracket uiteraard nodig. Wij beschikken over een sportrolstoel waar gebruik van gemaakt kan worden.

Financien?

De rolstoeler wordt lid van T.V. De Ronde Vener (aangesloten bij de KNLTB) en betaalt derhalve contributie, hiervoor is een speciaal tarief gemaakt.

Meer info?

Vragen over rolstoeltennis? Die kunt u sturen naar: [email protected]
Contactpersoon: Miranda Kooijman van der Meer